FQA

Indeling

 • Inschrijvingen
 • Vrijwilligers
 • Deelname
 • Programma
 • Slapen
 • Veiligheid
 • Communicatie
 • Algemeen

Mochten er nog vragen zijn dan kan je altijd mailen naar KinderVakantie3Daagse@gmail.com

Staat uw vraag er niet tussen? Vul dan het onderstaande formulier in.

Inschrijvingen

Waarom mag je alleen je eigen kinderen inschrijven?

We willen iedereen een gelijke kans geven om mee te doen en voorkomen dat één volwassene een hele groep kan inschrijven. Daarom de regel dat je alleen je eigen kind mag inschrijven. Dat hoeft niet de eigen vader of moeder te zijn, mag ook opa, opa, buren, kennissen, etc. Inschrijven van meerdere kinderen door één persoon kan dus alleen als het broertjes en/of zusjes van elkaar zijn.


Waarom krijgen kinderen waarbij ouders twee dagen helpen voorrang?

We zijn volledig afhankelijk van voldoende groepsbegeleiders. Als er onvoldoende groepsbegeleiders zijn waardoor we de veiligheid en plezier van de kinderen niet kunnen waarborgen, kunnen we de KV3D niet door laten gaan.


Ik kan echt niet komen helpen; mag mijn kind dan wel meedoen?

Jazeker, mits er wel voldoende andere vrijwilligers zich aanmelden.


Mijn kind wil perse bij haar/zijn vriendje/vriendinnetje in de groep.

Op het inschrijfformulier kan je altijd één naam opgeven bij wie je graag in de groep wilt. Bij de indeling proberen we daar rekening mee te houden, maar kunnen dit niet garanderen. De indeling doen we over het algemeen op basis van leeftijd, school, jongens/meisjes. Je komt als 6 jarige dus niet in een groep van 12 jarigen terecht.

Alle groepen staan bij elkaar op één groot veld. Ook al zit je niet bij elkaar in de groep, dan is er genoeg gelegenheid om elkaar wel te zien en te spreken.


Wanneer horen we in welke groep mijn zoon/dochter is ingedeeld?

De groepsindeling wordt gemaakt op basis van de informatie die op de inschrijfformulieren wordt aangegeven. De groepsindeling wordt uiterlijk een week voor de start van de KV3D per mail naar iedereen toegestuurd. Daarnaast hangen we de indeling ook op houten borden bij de entree van het terrein.


Ik heb de groepsindeling ontvangen, mijn zoon/dochter wil toch liever in een andere groep. Kan dat?

Nee, in principe niet. We proberen rekening te houden met de voorkeursnaam die iedereen kan opgeven, maar het zal niet altijd lukken aan alle wensen tegemoet te komen.

Alle groepen staan op één veld. Er is genoeg gelegenheid om elkaar te spreken en te zien. Daarnaast is het juist ook leuk om met andere kinderen kennis te maken en te spelen. Het doel is om er met z’n alle 3 dagen een feest van sport, spel, bouwen, plezier en vriendschap van te maken.


Vrijwilligers

Ik wil graag helpen, maar waar kan ik me opgeven?

Super, daar zijn we heel blij mee. Uw hulp is hard nodig; tijdens de KV3D of in de voorbereiding. Als u in de voorbereiding wilt helpen, kunt het beste een email sturen naar kindervakantie3daagse@gmail.com of spreek één van de bestuursleden aan. Als u tijdens de KV3D wilt helpen (groepsleiding, spellen, knutselen, keuken, opbouwen, opruimen/afbreken, EHBO, nachtwaker of pannenkoeken bakken), vul dan onderstaand digitaal formuliertje in.


Ik ben helemaal niet technisch, kan ik dan wel groepsbegeleider zijn?

Ja zeker. Enthousiasme, passie voor kinderen, betrokkenheid, een groep op sleeptouw nemen en met elkaar er 3 dagen een feest van maken en plezier is veel belangrijker dan technisch inzicht om een hut in elkaar te timmeren. Dat komt altijd goed en als dat misschien minder goed lukt dan zijn er altijd enthousiaste bouwers die je graag komen helpen. Er is ook een gebruiksaanwijzing “Hoe bouw ik een hut” beschikbaar met visuele tips.


Ik heb me opgegeven als vrijwilliger, maar heb ik geen opvang voor mijn jongere dochter/zoon. Mag ik hem/haar meenemen?

Liever niet. Als groepsbegeleider heeft u de verantwoordelijkheid over een groep kinderen en uw aandacht voor de groep nodig. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van materialen en gereedschappen die niet voor de jongere kinderen geschikt zijn. Als het echt niet anders kan, bespreek dit dan vooraf met de organisatie, zodat we hier eventueel ook rekening mee kunnen houden met de indeling van de groepsleiding. Uiteindelijk kunt u zelf het beste beoordeling of dit haalbaar is en uw kind het volhoudt. Als u besluit om uw kind mee te nemen valt uw kind niet onder de verantwoordelijkheid van de organisatie, maar bent u daar te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.


Ik heb me bij inschrijving opgegeven als vrijwilliger, maar kan door een dringende reden toch niet helpen.

De KV3D draait op en is afhankelijk van vrijwilligers. Met name de groepsbegeleiders zijn hier onmisbaar. Als je je bij inschrijving hebt opgegeven als groepsbegeleider, dan rekenen we ook op je komst. Als je t.z.t. echt niet kan is het de bedoeling dat je zelf voor vervanging zorgt. De KV3D kunnen we alleen laten doorgaan bij voldoende leiding en als dus de veiligheid is geborgd.


Zijn de vrijwilligers gescreend en hebben zij een VOG (Verklaring omtrent Gedrag) aan de organisatie overlegd?

Nee. Door de hoeveelheid en diversheid aan vrijwilligers vragen we geen VOG aan. We zorgen er wel voor dat:

 • Vrijwilligers nooit alleen zijn met de kinderen
 • Vrijwilligers niet in de hut van de kinderen slapen, maar op het terrein in de buurt van de hutten
 • Er ’s nachts minimaal 2 nachtwakers zijn die periodiek veiligheidsrondes lopen

Heeft u omtrent dit onderwerp een zorg of vraag, schroom dan niet om contact op te nemen met één van de bestuursleden.


Deelname

Wanneer mag je deelnemen aan de KinderVakantie3Daagse?

De KV3D is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar die in het nieuwe schooljaar in groep 3 t/m 8 zitten. Het programma is op deze leeftijdsgroep ingesteld.


Wat kost het meedoen aan de KV3D?

Voor deelname aan de KV3D vragen we € 25 per kind als vergoeding. Dit is een bijdrage in de totale kosten voor het organiseren van de KV3D. De KV3D wordt hoofdzakelijk mogelijk gemaakt door partners/bedrijven die de KV3D een warm hart toe dragen en voornamelijk ons sponsoren in natura. Om maar een paar voorbeelden te noemen: Rietveld die de pallets levert, de Plus die alle boodschappen tegen zeer sterk gereduceerde prijzen levert, transportbedrijf … die voor het vervoer van de pallets naar De Meern zorgt, etc. etc. Dankzij hun steun is de KV3D mogelijk en kunnen we het inschrijfgeld zo laag houden.

Voor € 25 heeft uw kind 3 dagen plezier en wordt voorzien van tussendoortjes, lunch, fruit en drinken. Een goedkopere kinderopvang bestaat er niet.


Ik heb weinig geld, zou mijn kind toch mee kunnen doen?

Ons uitgangspunt is dat ieder kind mee moeten kunnen doen aan de KV3D. Met een U pas geldt er 50% korting. Is het inschrijfgeld van € 25 een belemmering om uw kind in te schrijven? Neem dan (vertrouwelijk) contact op met één van de bestuursleden of met Aster, sociaal makelaar van Stichting Welzaam.


Hoeveel kinderen mogen er meedoen en waarom stellen jullie hier een maximum aan?

De organisatie is gericht op maximaal 150 kinderen met een kleine marge als uitloop. De capaciteit van het terrein plus de beschikbare middelen (aantal pallets, gereedschap, etc.) is hierop ingesteld.

Binnen dit maximum aantal kinderen is het aantal kinderen die we kunnen toelaten rechtstreeks afhankelijke van het aantal groepsbegeleiders die zich als vrijwilliger aanmelden. De KV3D gaat alleen door als de veiligheid is geborgd door voldoende leiding.


Hoe kan ik mijn kind afmelden?

Kan uw kind onverwachts niet komen op de dag zelf (bijvoorbeeld door ziekte of andere redenen van overmacht) dan kunt u een email sturen naar kindervakantie3daagse@gmail.com, bellen of een app bericht sturen naar 06-20544469 (prive telefoonnummer van Jasper van Leeuwen).

Bij afmelden voordat de KinderVakantie3Daagse is begonnen graag alleen per email (kindervakantie3daagse@gmail.com).


Wat moeten de kinderen voor kleding aan?

Het is verstandig om uw kinderen oude kleding aan te doen. En stevig schoeisel (o.a. vanwege losliggende spijkers). Het is absoluut niet toegestaan om op het terrein op slippers of blote voeten te lopen. Denk bij slecht weer aan een droog setje kleding en vooral bij mooi weer aan goede bescherming tegen de zon!


Mogen de kinderen eigen gereedschap meenemen?

We maken gebruik van een handzaag, een klauwhamer en een koevoet. Ander gereedschap is niet toegestaan. Kinderen mogen eigen gereedschap meenemen, maar zijn daar zelf verantwoordelijk voor en is op eigen risico. Zorg in ieder geval dat er duidelijk herkenbaar een naam op staat.


Mag je zelf eten, drinken of snoep meenemen?

Het is niet toegestaan en niet nodig om zelf eten en drinken mee te nemen. De organisatie zorgt voor tussendoortje, fruit, limonade en lunch. Voor de slapers wordt er donderdagavond voor avondeten en vrijdagochtend voor een ontbijt gezorgd. De kinderen kunnen de hele dag door leidingwater drinken. Een eigen bidon die met water gevuld wordt, kan natuurlijk altijd wel.

Eventuele allergieën kunt op het inschrijfformulier aangeven, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Lukt dit niet dan nemen we vooraf contact met u op.


Mijn kind gebruikt medicijnen; hoe gaan jullie daarmee om?

Dit kunt u aangeven op het inschrijfformulier. Deze informatie geven we door aan de EHBO/huisarts. Medicijnverstrekking en -bewaring mag alleen plaatsvinden door de EHBO of organisatie. Niet door groepsbegeleiders of andere kinderen.


Programma

Hoe laat begint de dag?

De 1ste dag (dus woensdagochtend) verwachten de kinderen om 09.30 uur. Je kan je dan rechtstreeks bij de groepsbeleider melden.

De 2de en 3de dag (dus donderdag en vrijdag) beginnen we om 10.00 uur (vanaf 09.45 uur kan je je bij je groepsbegeleider melden).


Hoe laat eindigt de dag?

De 1ste en 2de dag sluiten we gezamenlijk om ca. 16.00 uur af. Dan kunt u uw kind weer ophalen. Neem voordat u naar huis gaat nog even de tijd om te kijken wat ze allemaal gebouwd hebben en bewonder nog even de hut.

De 3de dag (vrijdag) sluiten we traditioneel af met een eind activiteit. Dit zal tot ongeveer 15.00 uur duren. Ouders en andere belangstellenden zijn dan van harte welkom om vanaf 14.00 uur te komen kijken.


Mag ik als ouder overdag komen kijken?

De KV3D wordt gehouden op een open en openbaar terrein. Dus u kunt altijd voor een wandelingetje langskomen en op afstand een blik op het terrein werpen. Het is niet de bedoeling het terrein te betreden of de groep van uw kind te bezoeken.Aan het eind van de dag om 16.00 uur is er alle gelegenheid om rustig het hele terrein en alle bouwwerken te bewonderen.


Ik kan mijn kinderen niet zelf ophalen

Aan het einde van de dag mogen de kinderen alleen opgehaald worden door de eigen ouders/verzorgers. Meldt je even af bij je groepsleider, zodat je naam “afgevinkt” kan worden. Wordt uw kind door iemand anders opgehaald (bijvoorbeeld opa/opa, buren, kennissen, vrienden, etc.) of gaat uw zoon/dochter met een vriendje/vriendinnetje meer naar huis, spreek dit dan duidelijk af met de groepsbegeleider.

Mag uw kind zelfstandig naar huis dan graag dit vooraf per email bevestigen aan de organisatie van de KV3D (kindervakantie3daagse@gmail.com)


Mag ik mijn hond meenemen als ik mijn kind kom brengen en halen?

Het liefste niet. Niet alle kinderen voelen zich bij honden op hun gemak en uit hygiënisch oogpunt willen we voorkomen dat er urine of uitwerpselen op het veld terechtkomen.

Neemt u toch uw hond mee, dan graag uw hond even aan de rand van het terrein aan een hek of paal vastmaken. Als dat echt niet gaat, dan strikt aangelijnd en natuurlijk zorgt u er dan voor dat er geen behoeften op het veld gedaan worden.


Slapen

Hoe oud moet je zijn voor het slapen?

Je mag van donderdag op vrijdagnacht blijven slapen als je in het nieuwe schooljaar naar groep 6 of hoger gaat.


Is het wel verantwoord voor zulke jonge kinderen om op zo’n open terrein te blijven slapen ?

Ook de groepsbegeleiders blijven op het terrein in tentjes slapen. Daarnaast blijven de hele nacht minimaal twee vrijwilligers als ‘nachtwaker’ wakker. Zij lopen om de zoveel tijd veiligheidsrondes over het terrein. Vanzelfsprekend drinken zij geen alcohol, zijn altijd in staat te handelen bij een eventuele calamiteit en kunnen andere vrijwilligers indien nodig oproepen.

Kinderen die ’s nachts naar het toilet moeten worden persoonlijk naar de buurtspeeltuin begeleid. De nachtwaker blijft buiten wachten om daarna weer samen terug naar de hut te lopen.


Wanneer kunnen de slaapspullen mee?

Donderdag rond 17.00 uur heeft de voorkeur. Lukt dit niet dan mag het ook in de ochtend of rond 16.00 uur als je ouders eventueel een jonger broertje/zusje komen ophalen.


Blijven de begeleiders ook slapen in de hut?

Nee, de groepsbegeleiders slapen in tentjes op het terrein vlakbij de slaaphut van de kinderen. Minimaal 2 nachtwakers blijven wakker voor veiligheidsrondes en opvang.


Mag ik als ouder ook op het terrein blijven slapen?

Nee, we kunnen helaas geen ouders toelaten om te blijven slapen. Maar geef je op als groepsbegeleider en maak de KV3D van dichtbij mee. Als er toch een dringende reden is waarom u wilt blijven slapen, bespreek dit dan met de organisatie.


Is de zelfgemaakte hut wel stabiel genoeg om de kinderen in te laten slapen?

Van te voren is bekend in welke groep er kinderen zitten die blijven slapen. De groepsleiding is ook op de hoogte, zodat hier bij het bouwen van de hut al rekening mee gehouden kan worden.

Op donderdagavond zal een aparte “inspectiegroep” van vrijwilligers de slaaphutten beoordelen of deze “slaapproof” zijn. Zonodig brengen zijn nog aanpassingen aan ter versteviging.


Veiligheid

Als er iets gebeurd, hoe kunnen jullie mij als ouder dan bereiken?

Tijdens de KV3D is er EHBO (huisarts) aanwezig. Daarnaast zijn er altijd enkele vrijwilligers vrijgesteld van taken en beschikbaar om bij een calamiteit te kunnen handelen. Er is een auto beschikbaar mocht vervoer nodig zijn.

De organisatie beschikt van elke deelnemer over de 2 telefoonnummers die door u zelf bij inschrijving zijn opgegeven. Mocht het nodig zijn of als er iets is gebeurd, dan nemen we altijd direct contact met u op.


Gaat de KV3D ook door bij slecht weer?

We houden continue de weersberichten in de gaten. Als we het niet verantwoord vinden om de KV3D door te laten gaan of als we denken dat de kinderen er vanwege het weer geen plezier (meer) aan zullen beleven, dan kunnen we besluiten om het (voortijd) af te lasten. Dit besluit zullen we dat in ieder geval via Facebook communiceren. Houdt Facebook dus in de gaten !.

Bij het op de dag voortijd beëindigen zullen we via facebook de ouders vragen om hun kinderen op te halen. Hier hanteren we dezelfde regels als het regulier ophalen van uw kinderen aan het eind van de dag. We laten dus alleen kinderen met eigen ouders meegaan, tenzij vooraf anders is afgesproken. We kunnen altijd beschikken over de faciliteiten van de buurtspeeltuin en kunnen bij noodweer daar eventueel ook altijd ‘schuilen’.


Zijn de kinderen verzekerd tijdens de KV3D ?

Nee, de KV3D heeft voor de deelnemers bijvoorbeeld geen ongevallen verzekering afgesloten. Deelname is op eigen risico. Wel beschikt de KV3D over een WA verzekering (wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering).


Hoe besteden jullie aandacht aan de veiligheid van de kinderen

Sociaal:

Het doel van de KinderVakantie3Daagse is een groep van ca. 150 kinderen 3 dagen lang een feest te bieden van sport, spelen, vriendschap, uitleven, bouwen en ontspanning. Alles wat we doen als vrijwilligers en organisatie staat in teken van dit streven. Alles staat in het teken van de kinderen. Dit kunnen we niet alleen en hebben iedereen en elkaar hierbij nodig. We onderschrijven het initiatief in De Balije van ‘Vreedzaam speelklimaat’ en handelen hier naar.

Zie verder Info voor Groepbegeleiders

Fysiek:

 • Er is een leidraad met tips en kaders voor de groepsbegeleiders hoe je een hut kunt bouwen met pallets. Hierin staan ook veiligheidstips.
 • Er is een leidraad (visueel met foto’s) voor de kinderen hoe je veilig gebruik kunt maken van gereedschappen als een zaag, hamer en koevoet. Hierin wordt ook gewezen op de gevaren van het bouwen van een hut met pallets. Een belangrijk aandachtspunt is bijvoorbeeld een geordende/opgeruimde “werkplek” zonder sprokkelhout op de grond en zonder latjes met uitstekende spijkers (op de grond).
 • ’s nachts zijn minimaal 2 nachtwakers aanwezig
 • Het terrein is ’s nachts beperkt verlicht met enkele lichtpunten ter herkenning
 • Eén van de belangrijkste taken van de groepsbegeleiders is om continue aandacht te hebben voor de veiligheid van de kinderen. Ook vanuit de organisatie zal hier op gewezen worden.
 • Er is altijd een EHBO’er/huisarts aanwezig.
 • We beschikken over een evenementenvergunning van de gemeente. Om deze te krijgen moest er een veiligheidsplan ingediend worden.

Communicatie

Hoe kan ik jullie tijdens de KV3D in dringende gevallen bereiken?

In dringende gevallen zijn wij tijdens de KV3D dag en nacht bereikbaar via telefoonnummer 06-20544469 (prive telefoonnummer van Jasper van Leeuwen)


Ik ontvang geen nieuwsbrief

Stuur een mailtje naar kindervakantie3daagse@gmail.com; dan voegen we uw emailadres toe aan de verzendlijst. Soms komt de nieuwsbrief in de spambox terecht. Is uw emailadres bij ons bekend, maar ontvangt u toch geen nieuwsbrief, check dan ook altijd uw spambox. Geef het emailadres kindervakantie3daagse@gmail.com aan als veilig/betrouwbare afzender.


Als de KV3D (vooraf of tussentijds) wordt afgelast, hoe communiceren jullie dat?

We houden continue de weersberichten in de gaten. Als de organisatie het niet verantwoord vindt om de KV3D door te laten gaan of als we ons genoodzaakt zien om de KV3D voortijdig te stoppen, dan zullen we via Facebook communiceren. De deelnemersgroep is te groot om een app groep voor aan te leggen. Dus houdt Facebook in de gaten.

Dit geldt ook indien we besluiten om bijvoorbeeld het overnachten in de hutten niet door te laten gaan vanwege de weersomstandigheden.


Algemeen

Ik heb een goed idee, tip of weet iemand die (als sponsor) mogelijk kan helpen?

De KV3D is een kleine stichting met weinig financiële middelen, die geleid wordt door enkele betrokken ouders. We zijn volledig afhankelijk van in de eerste plaats alle vrijwilligers die met elkaar jaarlijks de KV3D mogelijk maken.

Met creativiteit en hulp van partners/sponsors/bedrijven die ons een warm hart toedragen, lukt het ieder jaar weer om de KV3D te organiseren, maar dit gaat niet vanzelf en is niet vanzelfsprekend.

Kan je helpen, heb je een goed idee, heb je materialen/goederen die we wellicht kunnen gebruiken, weet je iemand die ons wil sponsoren (in natura), schroom niet en neem contact met ons op. Spreek één van de bestuursleden aan of stuur een email naar kindervakantie3daagse@gmail.com. Heel erg bedankt!